Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE VERSCHILLEN WACHTTIJDEN OLIEBOLLEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De wachttijd bij de oliebollenkraam van Nico Sterrenberg aan de Nieuw Haven in Schiedam bedraagt minstens een uur. De bollen van dit verkooppunt worden gezien als de beste van Schiedam. Opmerkelijk, want vorig jaar kwam Sterrenberg niet verder dan plaats nummer 58 in de allerlaatste oliebollentest van het AD. De bollen van gebakskraam Joop van de Weerdt bij Winkelcentrum Hof van Spaland in Groenoord waren goed voor een veel hogere klassering: plaats nummer 22. ‘Goed van smaak, goed gevuld, lekkere beet’, oordeelde de jury. Toch is hier nauwelijks een wachtrij te bespeuren. Hier wordt men geholpen binnen 5 minuten. Dat geldt ook voor de kraam nabij station Schiedam-Centrum. Direct aan de beurt bent u bij de oliebollenbakker van de ijsbaan op het Stadserf.

Sterrenberg pronkt dit jaar met een andere overwinning, behaald bij een minder prominente wedstrijd. De lange rij bij zijn kraam is indrukwekkend. Een orgelman probeert ook een centje mee te pikken van het succes, maar de meeste wachtenden hebben vooral belangstelling voor hun mobieltjes.

Bij het Hof van Spaland wordt niet gepronkt met eventuele nieuwe titels en overwinningen. De uitslag van vorig jaar lijkt in dit deel van Schiedam alweer vergeten.

De test van het AD lag vorig jaar november onder vuur.  Een aantal oliebollenbakkers verdacht het AD van oplichtingspraktijken, net als bij de AD-Haringtest (al meer dan tien jaar doorgestoken kaart). Kraamhouders en bakkers konden zich opgeven voor de test en kregen een aankondiging wanneer de krant langskwam.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *