Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE NAMEN SCHIEDAMS FESTIVAL ‘PROEF! DE PLANTAGE’

SCHIEDAM- Na twee succesvolle edities is het Schiedamse festival Proef! de Plantage terug in het oudste stadspark van Nederland: op 25 & 26 mei 2019.

Het gratis festival vol kleinkunst, lekker eten, muziek en bijzondere ontdekkingen, maakt deze week de
programmering bekend. Onder meer: Ntjam Rosie en Jon Tarifa op het hoofdpodium en dichters als René Oskam en Vrouwkje Tuinman op het intieme kleinkunstpodium. En: een bijzondere onthulling…

De nadrukt ligt deze derde editie op de culturele programmering: pop, singer-songwriters en jazzy klanken, afgewisseld met spoken word, (internationale) dichters, theater en kleinkunst. North Sea Jazz-bekende Ntjam Rosie zal op zaterdag te horen zijn. Jon Tarifa – speelde op Eurosonic in 2015 én 2016 en krijgt al vijf jaar alle handen in de lucht op Parkpop – sluit daarna de zaterdag af met een groot feest. Op zondag is het goed toeven bij de soulklanken van Bastian Steven en de 70’s-sound van de band Yasgur. De festival-lieveling van deze zomer, Kita Menari , is de spectaculaire afsluiter.
Op het kleinkunstpodium dragen ook Ingmar Heytze , Utrechts oud-stadsdichter en Adnan Alaoda , beroemd schrijver in de Arabische wereld, voor uit hun werk. Afgewisseld met een pittige spoken word performance van de Rotterdamse Barguijs . Bijzondere foodtrucks waaronder Chez Jan (uitgeroepen tot de beste hotdog van NL) of de Chefs van brasserie Stadhuis met hun Big Green Eggs, zorgen voor de heerlijkste hapjes. En Lucas Drinkwinkel, Ketel1 en Loopuyt Gin voor de drankjes en gin-tonics.

Het festival kent nog een bijzondere primeur: de onthulling van een muurtekst van schrijver en
oud-Schiedammer Maarten Biesheuvel. Deze wordt op zaterdag om 13.30 uur onthuld door wethouder Cultuur Duncan Ruseler (AOV) op de muur van Het Blauwhuis (Lange Nieuwstraat 186) aan de Plantage. Aansluitend geeft hij het startsein voor Proef! de Plantage en kunnen bezoekers genieten van de muziek. Of zich uitleven onder de hoede van de Spellenfabriek, proeven van yoga of de monumentale SodaFabriek ontdekken. Bekijk het hele programma op www.proefdeplantage.nl en volg Instagram en Facebook voor alle updates.

Het programma is samen met popfestival Where we’ve Met, De Bibliotheek Schiedam en Vluchtelingenwerk Schiedam tot stand gekomen. Ook vele andere Schiedamse organisaties, sponsors en ondernemers leveren een bijdrage aan het festival. De openingstijden zijn zaterdag van 14.00-22.00 (onthulling 13.30) en zondag van 13.00-20.00 uur.

Proef! de Plantage sluit aan bij het S’DAM festivalweekend 25&26 mei. Een weekend vol zomergevoel met o.a Gin Fever in het Jenevermuseum, de designmarkt SWAN.Schiedam aan de kop van de Plantage, en een unieke tour op de S’DAM loungeboot langs de Schiedamse distilleerders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *