Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE NAMEN MOESTUIN FESTIVAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Van het succesvolle Winter- en Zomerterras, het skate evenement Rock ’n Ramps in ’t Hof en diverse cultureleactiviteiten in het Vlaardingse theater is het tijd voor de tweede editie van het Wereldse Moestuin Festival op zaterdag 25 januari. Het is overduidelijk: Vlaardingen bruist!

Zep & Friends, Orchestre Partout, Wereldse verhalen van Wim Kerkhof (bekend van The Amazing Stroopwafels),Zing Nederlands Met Me, Folk door Fred Piek en vele andere grote namen zijn te vinden op het Moestuin Festival in de Stadsgehoorzaal. Een avond waar culturele diversiteit, het leggen van verbindingen en het creëren van ontmoetingen door middel van muziek,eten, kunst, theater en dans centraal staat. En de invulling van het evenement deed het theater het allerliefst samen met de inwoners van Vlaardingen. Ruim vijftig enthousiaste vrijwilligers uit Vlaardingen en omstreken met twintig verschillende cultureleachtergronden meldden zich aan om mee te denken over het kleurrijke evenement op zaterdag 25 januari.

En die samenwerking is goed terug te zien in de programmering van het festival. Er is écht voor ieder watwils. Houd je van dansen? Dan is het salsaplein in de Boven Foyer de perfecte plek waar verschillende optredens en workshops worden gegeven. Cabaretliefhebber? Steven Brunswijk, o.a. bekend van Expeditie Robinson, en cabaretier Anuar, winnaar van CamarettenFestival staan in de Grote Zaal en zogenaamde ‘foodies’ kunnen alle werelddelen langs in De Proeftuin waar eten uit o.a. Egypte, Turkije Nederland, en de Antillen te vinden is.

De diversiteit van het evenement en het bevorderen van wederzijdse integratie en leefbaarheid tussen culturelegroepen, klonk verschillende regionale partners van het Moestuin Festival als muziek in de oren, waaronder het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.. “Het Moestuin Festival heeft een bijzonder thema, waar wij als fonds erg enthousiast van worden”, vertelt John Massaar,directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen die een groot bedrag ter beschikking heeft gesteld voor de organisatie van het evenement. “Het is een laagdrempelig festival dat mensen met verschillende culturele achtergronden samenbrengt en verbindt. Ik hoopdat het net zo’n succes wordt als vorig jaar!”

Naast het Fonds Schiedam Vlaardingen heeft ook de Gemeente Vlaardingen, Stichting De Groot Fonds, StichtingBevordering van Volkskracht en het Deltaport Donatiefonds financiële steun betuigd aan het Moestuin Festival.

Moestuin Festival

Een wereld vol muziek, theater, dans en eten in alle hoeken van het theater!
Zaterdag 25 januari 2020 – 16:00 uur
Kaarten á €10,00 zijn te koop via stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/moestuinfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *