Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE GROEP ILLEGALEN IN VRACHTAUTO VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- Medewerkers van DFDS in Vlaardingen-Oost hebben vanmiddag rond 13.15 uur een groep van vierendertig illegalen aangetroffen. Onder de groep ook twee kinderen van 7 en 9 jaar. De illegalen zaten in het laadruim van een vrachtauto die op weg was naar Engeland. De Roemeense chauffeur is aangehouden en wordt in de loop van de middag verhoord.

“We zijn nog bezig met hen te verzamelen en te bekijken of ze allemaal gezond en wel zijn. Daar lijkt het wel op”, zegt een woordvoerder van de politie. “Op dit moment gaan ze allemaal naar het politiebureau, waar we gaan uitzoeken waar ze allemaal vandaag komen.”

Alle aangetroffen illegalen wordt de mogelijkheid geboden om in Nederland asiel aan te vragen.

Sinds 2015 houdt de politie al rekening met illegalen die vanuit Vlaardingen als verstekelingen de oversteek naar Engeland willen maken. Het land staat goed aangeschreven onder mensensmokkelaars vanwege een soepel toelatingsbeleid wanneer een – al dan niet terecht – beroep wordt gedaan op de asielprocedure.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *