Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE EXPOSITIE 80-JARIGE JAN WAGNER IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Dit jaar wordt de oudste KunstWerkt-deelnemer Jan Wagner tachtig jaar. Hij viert dit met familie, vrienden en belangstellenden op zondag 1 maart met een feestelijke bijeenkomst en een grote expositie van kleine werken uit zijn lange loopbaan.

Jan Wagners artistieke inspiratie ligt in zijn passie voor geschiedenis in de ruimste zin van het woord. Na zijn opleiding aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten tekende hij interieurs, landschappen en stillevens, onder invloed van Jan Jongert die hem de schilderachtige mogelijkheden van pastelkrijt leerde uitbuiten. Gaandeweg ontwikkelde hij een aantal thema’s die alle, ondanks uiterlijke verscheidenheid, uit dezelfde inspiratiebron voortkomen: ‘de fascinatie voor processen van verval, voor dingen waar de adem van de tijd overheen is gegaan’, zoals publicist Jan Donia het treffend verwoordde.

St. KunstWerkt heet u op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari (preview) en zondag 1, vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 maart van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *