Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE DRUGSVANGST ROTTERDAM

ROTTERDAM- De Douane heeft de afgelopen dagen meerdere partijen cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. In totaal gaat het om 759 kilo met een straatwaarde van bijna 57 miljoen euro.

De drugs zaten verstopt in vier verschillende containers. De eerste container was geladen met mango’s. De lading was op 17 november binnengekomen met een zeeschip vanuit Brazilië. De mango’s waren bestemd voor een bedrijf in Bleiswijk. In deze container werd in totaal 497 kilo cocaïne aangetroffen. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

De tweede container was afkomstig uit Ecuador en was geladen met bevroren vis. De lading was op 21 november binnengekomen met een zeeschip. De container was bestemd voor een bedrijf in Spanje. Uit deze container werd in totaal 35 kilogram cocaïne in beslag genomen. De pakketten waren verstopt bij de koelmotor van de container. Het bedrijf in Spanje lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

De derde container was afkomstig uit Brazilië en geladen met bevroren lime juice. De lading was op 21 november binnengekomen. De container was bestemd voor een bedrijf in Duitsland. Uit deze container werd in totaal 47 kilogram cocaïne aangetroffen. De pakketten waren verstopt bij de koelmotor van de container. Het bedrijf in Spanje lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

De vierde container was afkomstig uit Brazilië en ook geladen met bevroren lime juice. De lading was op 21 november binnengekomen. De container met lime juice was afgeleverd bij een bedrijf in de omgeving van Rotterdam. Tijdens de lossing werd een grote beschadiging aan de containervloer gezien en rechthoekige pakketten aangetroffen. Door het bedrijf werden autoriteiten geïnformeerd. In totaal werden er 180 pakketten cocaïne uit de vloer verwijderd.

2 reacties op “GROTE DRUGSVANGST ROTTERDAM

  1. Er gaan binnenkort weer meer inbraken, berovingen en moorden plaatsvinden.
    De kloof tussen vraag en aanbod wordt alleen maar groter door deze vangsten.
    Ik ben tegen alle soorten van drugs, ook alcohol misbruik. Maar geef de cocaïne, heroïne en pillen vrij. Op die manier verdienen de criminelen in Nederland stukken minder. En drugstoeristen keihard aanpakken. Alles wat ze bij zich hebben afpakken, geld, kleding, horloge, paspoort en rijbewijs (inleveren op ambassade), auto etcetera.
    Terug naar hun thuisland in zo een papieren overall in knal oranje kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *