Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE ACTIE TEGEN VASTGOEDCRIMINALITEIT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij tientallen panden, verspreid over heel Schiedam, zijn vrijdag misstanden vastgesteld door het interventieteams Ondermijning en Woonoverlast in samenwerking met de politie, Stedin en de Regionale Belasting Groep. In een aantal gevallen was sprake van ‘spookbewoning’: in een woning die op papier leegstaat bleken toch mensen te wonen.

Op de Professor Kamerlingh Onneslaan zijn verschillende panden gecontroleerd. Daarbij werden verschillende misstanden geconstateerd. Zo bleken er onder andere personen te wonen die niet waren ingeschreven bij de gemeente. In de Edisonstraat en op de Buys Ballotsingel was sprake van overbewoning.

Een pand aan de Burgemeester Knappertlaan bleek illegaal te zijn gesplitst en er was sprake van illegale kamerverhuur. Ook in de Oranjestraat was een woning illegaal gesplitst. Bij illegale woningsplitsing wordt een woning gesplitst in twee of meer delen, die afzonderlijk worden verhuurd. Vaak leidt dat tot overbewoning en overlast.

In een woning aan de Warmoezenierstraat werd een illegaal bordeel aangetroffen. Dit pand is op last van de burgemeester direct gesloten.

De actie past in de regionale aanpak om vastgoedcriminaliteit tegen te gaan. Criminelen gebruiken regelmatig huurwoningen of bedrijfspanden voor bijvoorbeeld het opslaan en verbergen van wapens. Door als verhuurmakelaar de huur contant te ontvangen, blijven criminelen uit het zicht van de overheid. Dit heeft negatieve gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving.

Dit najaar richt de gemeente Schiedam zich samen met de politie en andere organisaties op het tegengaan van deze vastgoedcriminaliteit. Naast de aanpak van criminele netwerken gaat het om initiatieven als webinars en een campagne van Meld Misdaad Anoniem om verdachte omstandigheden te herkennen en te melden. Wordt een huurpand misbruikt door de onderwereld? Meld dit dan anoniem via 0800-7000. Meer informatie over de bestrijding van ondermijning staat op schiedam.nl/ondermijning.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “GROTE ACTIE TEGEN VASTGOEDCRIMINALITEIT SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *