Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROOTSTE HUIZENPRIJSSTIJGING IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Volgens een analyse van ortecfinance.co over de maand november 2019 zijn in de gemeente de grootste huizenprijsstijging van 2019. Waardoor wordt deze stijging veroorzaakt? Hoeveel is de gemiddelde woning waard in deze regio en wat zou u hebben verdiend als u in juli 2017 een appartement in Schiedam had gekocht? Deze maand analyseert de site de woningmarkt in Schiedam. Het landelijke beeld is dat de huizenprijzen ook in november gemiddeld blijven stijgen. Op jaarbasis is de stijging in Nederland meer dan 6%. Er werden meer dan 22 duizend woningen verkocht, dat zijn er ruim duizend minder dan een jaar geleden.

Schiedam wordt door sommigen het Brooklyn van Rotterdam genoemd. Ruim 1/3 van alle woningkopers is een Rotterdammer. Wellicht komt dit omdat de prijzen in Schiedam meevallen voor een Rotterdammer. In november 2019 kost ons standaard appartement (bouwjaar 1985, 70m² wonen) in Rotterdam € 210.000,- terwijl dit zelfde appartement in Schiedam ruim 35 duizend euro minder kost. Het lijkt dus een aantrekkelijke optie om van Rotterdam naar Schiedam te verhuizen. Sinds juli 2017 is er een kentering op de woningmarkt van Schiedam geweest. Vanaf die maand stijgen de prijzen van appartementen in Schiedam gestaag meer dan de gemiddelden voor Nederland, maar ook meer dan Rotterdam. Tot november 2019 zet deze prijsstijging flink door. Ons standaardappartement stijgt in deze periode in waarde van € 123.500,- naar € 175.000,-. Een stijging van 41%. In Rotterdam kostte ditzelfde appartement in juli 2017 zo’n € 154.000,- een verschil van 35%. Dit is opvallend meer dan de gemiddelde prijsstijging van appartementen in Nederland die in dezelfde periode 27% bedraagt. De prijsontwikkeling van appartementen in de regio Rotterdam is dus groot.

Het is duidelijk zichtbaar dat de prijsstijging van de appartementen in Schiedam vanaf 1 juli 2017 het grootst is. Alle woningtypen in Schiedam kennen een grotere prijsstijging dan het gemiddelde van Nederland. Een reden voor de prijsstijgingen zou kunnen zijn dat de voorraad opdroogt. We zien wel dat het aantal transacties van de appartementen in 2017 toeneemt naar gemiddeld 80 tot 100 woningen per maand, dat dit in in 2018 afneemt naar gemiddeld 80 en in 2019 tot gemiddeld70. Geen overtuigend beeld van een opdrogende markt. Het lijkt er echter wel op dat het aanbod vermindert.

Lees het volledige interactieve rapport op: https://innovation.ortecfinance.com/Maandalert-Woningmarkt/index.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *