Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GROOTSCHALIGE ONDERMIJNING BEDREIGT VEILIGHEID VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De aanpak van ondermijning en de verbinding tussen zorg en veiligheid moeten nader worden uitgewerkt in het Integraal Veiligheidsplan (IVP) voor de jaren 2020-2023. Dat vindt de Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten (PvdA). Eind dit jaar loopt het huidige IVP af. In aanloop naar het nieuwe IVP zijn een evaluatie en een analyse gemaakt. De meeste criminaliteitscijfers zijn volgens Jetten gedaald en over het algemeen is de conclusie dat de veiligheidssituatie in Vlaardingen de afgelopen jaren is verbeterd.

Vlaardingen is een middelgrote stad, maar heeft ook te maken met grootschalige ondermijnings problematiek. Ondermijning werd in eerste instantie vooral gezien als georganiseerde misdaad, maar het is volgens de burgemeester veel omvattender dan dat. Het gaat om de beïnvloeding van de bovenwereld door de onderwereld. Het heeft in zijn kern betrekking op het verzwakken, het misbruiken en het ontwrichten van maatschappelijke structuren. Door ondermijning raakt de samenleving verzwakt en kwetsbaar voor criminele activiteiten. Hier ligt een stevige uitdaging en extra aandacht is de komende jaren noodzakelijk.

Ook krijgt Vlaardingen in toenemende mate te maken met een groeiende groep inwoners die met ernstige en complexe problemen kampt die het zorg- en het veiligheidsdomein raken. Denk aan kwetsbare doelgroepen in de wijken, zoals personen met verward gedrag, dak- en thuislozen, personen met een verslaving, zorgmijders. Hierdoor neemt sociale overlast toe en staat de leefbaarheid in een sommige wijken onder druk. Er is geen organisatie die alle puzzelstukjes in handen heeft om een oplossing te verzorgen. Voor de aanpak hiervan is samenwerking op de gebieden zorg en veiligheid daarom van groot belang.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *