RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROOT SCHIEDAMS DICTEE

SCHIEDAM- Voor de 11e keer organiseren de Bibliotheek Schiedam en Rotary Schiedam de Veste het Groot Schiedams Dictee. Dit jaar op woensdag 2 november om 19.30 uur in de Bibliotheek in de monumentale Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Korenbeurs avond 1Met het Dictee vraagt de organisatie aandacht voor investeren in geletterdheid. Taaltrajecten verbeteren de taalbeheersing van laaggeletterden. Daarnaast heeft investeren in taal positieve effecten op het welzijn, de arbeidsmarktpositie, de gezondheidssituatie en de opvoeding van kinderen. Hoe? Iemand leidt een gezonder leven, doordat hij of zij nu zelf de bijsluiter van medicijnen kan lezen. Ook verbetert iemand de eigen arbeidsmarktpositie, doordat het schrijven van een sollicitatiebrief beter gaat. En door dagelijks voor te lezen helpt iemand zijn of haar kind aan een goede schoolcarrière. Eén op de negen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. In totaal zijn dat 1,3 miljoen Nederlanders die grote moeite hebben met lezen en schrijven. In Schiedam is dat zelfs bijna één op de zes inwoners.

Het Dictee is niet alleen leuk om te doen. Voor de deelnemers is er ook een informatiemarkt en een aansprekend programma. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen.

Dit jaar zal het Dictee, met als thema Schiedammers maken, worden voorgelezen door actrice Anne Rats. Anne is medeoprichtster van het Schiedamse Stadsgezelschap De Stokerij. De burgemeester van Schiedam, de heer Lamers, verwelkomt alle deelnemers tijdens deze avond.

Met de opbrengst van het Groot Schiedams Dictee worden mensen in staat gesteld om een taaltraject te volgen.

De deelnamekosten voor bedrijven (2 deelnemers) bedraagt 100 euro. Individuele deelnemers betalen 25 euro. Bedrijven en individuen kunnen zich laten sponsoren.

Groot Schiedams Dictee woensdag 2 november, Lange Haven 145 Schiedam. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Inschrijven kan in het agendapunt van het Groot Schiedams Dictee op www.debibliotheekschiedam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *