Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROOT FEEST VOOR ALLE LIDUINA’S IN SCHIEDAM

Gezocht wordt naar een  iedereen die Lidwina, Lydwina, Lidewij, Lidwien, Lydie, Lidia heet, of naar de Schiedamse stadsheilige Liduina is vernoemd. U bent in al deze gevallen welkom op zondag 14 juni om 10.30 uur aan de Grote Markt in Schiedam.
Gezocht wordt naar een iedereen die Lidwina, Lydwina, Lidewij, Lidwien, Lydie, Lidia heet, of naar de Schiedamse stadsheilige Liduina is vernoemd. U bent in al deze gevallen welkom op zondag 14 juni om 10.30 uur aan de Grote Markt in Schiedam.
Foto: Anjes Gesink
SCHIEDAM- Alle vrouwen en meisjes uit heel Nederland die Liduina heten, of naar de Schiedamse stadsheilige zijn vernoemd, worden op 14 juni uitgenodigd om naar Schiedam te komen voor een feest speciaal voor hen. Slechts hun naam in hun paspoort als toegangskaartje geldt.

Schiedam staat dit jaar helemaal in het teken van Liduina, ter ere van haar 125e jubileum als heilige. 14 juni is haar Naamdag en dat wordt dan ook groots gevierd.

Er is een gratis programma voor Liduina’s, alle culturele instellingen openen gratis hun deuren, de horeca slooft zich uit om de Liduina’s te verwennen met hun lekkernijen, de ondernemers organiseren speciale activiteiten en evenementen en de speciale Liduina Roos wordt gedoopt. Op de Liduina Naamdag worden dus de Liduina’s verwend.

Een kleine greep uit het programma: Liduina Wandelingen, doop van de Liduinaroos, Liduina Kunstroute, Liduina tentoonstelling in de Liduina Basiliek, onthulling van het Liduina Bier, het Jeneverfestival, modeshows, fluisterboottochten, metamorfoses, fotoshoots, en meer! Daarnaast zijn de Schiedamse musea gratis te bezoeken en is door de winkeliers  en horeca de mogelijkheid verschillende aanbiedingen en arrangementen aan te bieden.

Liduina Naamdag, zondag 14 juni 2015. Ontvangst 10.30u: Oude Stadhuis, Grote Markt 1, Schiedam

Meer informatie en inschrijven voor Liduina’s klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *