Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GROND NIET BOUWRIJP VOORMALIG BUURTHUIS VLAARDINGEN-VOP’

VLAARDINGEN- Tegen de afspraken in is de grond niet bouwrijp gemaakt waarop tot 2018 buurthuis de Pijpelaar in Vlaardingen-VOP stond. Buurtbewoners halen maandelijks – soms kruiwagens vol – stenen weg, omdat de bestrating niet (volledig) is weggehaald, maar er na de sloop van het gebouw over het hele terrein zand en aarde is gestort, stelt de fractie Boers (fB). De volksvertegenwoordigers voelen het stadsbestuur aan de tand over de situatie nu nieuwbouwplannen voor een sporthal zijn uitgesteld.

Raadslid Tim Thiel (fB): ‘Op 19 juli 2018 stelde Ron Boers de eerste formele vraag inzake de Pijpelaar en sprak zijn verbazing uit dat de toen zelfverklaarde financiële wonderwethouder Arnout Hoekstra van de SP in de zomervakantie zonder concrete nieuwbouwplannen het voormalig buurthuis direct wilde slopen. Met de welbekende prietpraat antwoorden werden zaken door het college afgedaan. In de voorjaarsnota van 2017 is letterlijk opgenomen dat de gemeente een pand enkel mag slopen als er concrete nieuwbouwplannen zijn, die er voor de Pijpelaar niet waren. Toch antwoordde onze geweldige burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) destijds dat er plannen zijn voor een nieuwe sport- en spelhal.’

‘Inmiddels is het ruim 3 jaar later en er is nog steeds geen concrete plan’, gaat Thiel verder. ‘Wat wel heel helder is, is dat het lange wachten geld kost. Veel geld. In 3 jaar tijd zijn de bouwkosten gigantisch gestegen. En het plan, dat is er nog steeds niet. Nog vreemder is uiteraard dat een visie en doordacht plan normaal gesproken al ruim voor de sloop klaar is, dus op dat gebied spreken we niet over ruim 3 jaar, maar misschien wel 10 jaar’, aldus de fB.

1 reactie op “‘GROND NIET BOUWRIJP VOORMALIG BUURTHUIS VLAARDINGEN-VOP’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *