RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS WIL VLAARDINGSE KATTEN VERPLICHT LATEN CHIPPEN

VLAARDINGEN- Ook in Vlaardingen kan nu al een aanvang worden gemaakt met het verplicht chippen van katten, vindt GroenLinks. In afwachting van de landelijke chip- en registratieplicht voor katten zijn er meerdere gemeentes in Nederland die zelf een actie met verschillende dierenartsen rondom het chippen van katten zijn gestart. GroenLinks wil van het gemeentebestuur weten of men bereid is om onderzoek te doen naar een chip- en registratie actie bij katten en deze uit te voeren in Vlaardingen.

Volgens GroenLinks raken jaarlijks vele katten hun weg naar huis kwijt. Zo worden er jaarlijks 60.000 katten in Nederland als vermist opgegeven. De opvangkosten voor de katten waarvan de eigenaar onbekend is, worden bij de gemeente neergelegd. Naast de opvangkosten en eventuele overlast van zoekgeraakte katten heeft dit ook gevolgen voor het dierenwelzijn van de kat. GroenLinks-raadslid Esther van Wieringen: ‘Het verplicht chippen, zoals bij honden al bestaat, kan de kat en eigenaar weer sneller bij elkaar brengen. Daarnaast kunnen ook de eigenaren van katten met een chip aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid om voor het dier te zorgen als het dier gevonden is. Ook de gemeente heeft baat bij het chippen- en registreren van katten, omdat de kosten voor opvang door het dierenasiel en vervoer met de dierenambulance zullen afnemen.’

5 reacties op “GROENLINKS WIL VLAARDINGSE KATTEN VERPLICHT LATEN CHIPPEN

  1. Goed idee, tegelijk ook bekeuren als ze zo’n diertje buiten los laten lopen om in de tuin van de buren te schijten, vernielingen aan te richten én andermans huisdiertjes uit te moorden.

  2. Een chip heeft weinig effect wanneer mensen hem niet kunnen uitlezen. Wanneer een vreemde kat zie kom ik er nooit achter waar het beestje thuis hoort, chip of niet.
    Mijn dieren krijgen daarom altijd een bandje met een adreskokertje. Dat werkt een stuk beter.

  3. De landelijke chip-, en registratieplicht voor katten zal worden ingevoerd. GroenLinks aan gemeentebestuur Vld: ‘Zijn jullie bereid dit te onderzoeken? En zijn jullie bereid om dit onderzoek uit te voeren?’ Ja beste mensen, en zo houden ze zichzelf aan het ‘werk.’ Via het stellen van nutteloze vragen. Want ze weten dat het maanden tot jaren duurt voordat er een officieel antwoord komt. Het is echt hoog tijd om de politiek te verbieden.

    1. Katten in de tuin? Valletje zetten en bij een asiel heeeel ver weg brengen. Misschien houden ze die beesten dan voortaan binnen.

    2. De politiek verbieden gaat niet lukken omdat de politiek dan een wet moet maken om zichzelf te verbieden. Ik ken de politiek een beetje en dat gaat ze nooit doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *