WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS WIL VERVANGING WITGOED SCHIEDAMSE MINIMA

SCHIEDAM- Schiedamse minima moeten een voucher ontvangen om oud witgoed te vervangen door een nieuw energiezuinig apparaat. Dat is althans het plan van GroenLinks dat wordt aangekondigd op de eigen website. GroenLinks-raadslid Serkan Kilickaya heeft vandaag een initiatiefvoorstel ingediend, maar een financiële onderbouwing ontbreekt op de site van de fractie.

Door te investeren in nieuwe en energiezuinige witgoedapparatuur kunnen huishoudens hun energieverbruik verminderen en zo hun energierekening verlagen, denkt GroenLinks. Het zou daarbij gaan om zo’n 110 euro per jaar, per huishouden.

De fors gestegen energietarieven zijn het directe gevolg van  het klimaatakkoord: maatregelen om in 2030 49% minder broeikasgassen uit te stoten dan in 1990. Het kabinet wil zoveel mogelijk gebruik gaan maken van zon en wind om energie te winnen. Het andere deel zal aangevuld worden met waterstof of andere bronnen. Daarnaast zijn de boycot van Russische gas, het dichtdraaien van de Groningse gaskraan en het taboe op kernenergie belangrijke factoren. Allemaal beleid waar GroenLinks zich hard voor maakt.

2 reacties op “GROENLINKS WIL VERVANGING WITGOED SCHIEDAMSE MINIMA

  1. Energie duurder en voedsel duurder is juist het gevolg van die “klimaat-transitie”. Het doet de armoede alleen maar toenemen. Maar armoede bestrijden is ook helemaal niet de bedoeling. Armoede en schulden bevórderen wél.

    Uitbannen van armoede doet de levensstandaard van miljarden mensen stijgen die daarmee een significant hogere “ecologische voetafdruk krijgen” en dat is volgens de klimaatkerk (lees Groenlinks) dan weer heeeeeel slecht voor het klimaat.

    1. Totdat het linkse spul een elektrische auto, een elektrische fiets of de nieuwste telefoon aanschaft Bastiaan. Dan worden kinderen in West Afrika schaamteloos de lithium mijnen ingejaagd en na afschaffing van deze consumptiegoederen worden deze weer naar ontwikkelingslanden geëxporteerd. Totdat het linkse spul weer in de rij staat op diverse luchthavens om hun ecologische voetafdruk onopvallend te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *