Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS WIL CULTUURONDERWIJS OP VLAARDINGSE PARKEERPLAATSEN

VLAARDINGEN- Op parkeerplaatsen of het Veerplein in Vlaardingen kan de jeugd cultuur in de buitenlucht worden aangeboden. Bij voorkeur met culturele partners, zoals De Stadsgehoorzaal, Kroepoekfabriek en Kade40. Met dat idee reageert GroenLinks in Vlaardingen op de ruimte die het kabinet geeft aan buitensport en- spel voor kinderen en jongeren tijdens de lockdown.

Volgens GroenLinks kunnen ook tijdelijk leegstaande culturele panden beschikbaar worden gesteld voor een samenwerking met het onderwijs, zodat kinderen cultuureducatie kunnen krijgen. GL wil van het gemeentebestuur weten welke mogelijkheden zij zien voor het Kunstenaars voor de klas-concept, waarbij kunstenaars (zzp-ers) lessen over hun kunstrichting geven in het basisonderwijs.

GL signaleert dat gemeenten nu vooral met sportverenigingen en sportcoaches afspraken maken. Hier ligt volgens de partij onbenutte potentie voor de culturele uitlaatklep van de jeugd: theater, muziek, dans of schilderen. Wat GL betreft zijn deze zeker zo belangrijk als sport en zijn net zo goed buiten uit te voeren. Ook zouden al deze activiteiten mogelijk zijn volgens dezelfde criteria die er nu voor sport gelden: onder begeleiding, op 1,5 meter afstand en tot 18 jaar.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *