Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS WETHOUDER SCHIEDAM GAAT OP MINICRUISE

SCHIEDAM- De Schiedamse GroenLinks-wethouder Jeroen Ooijevaar heeft net een minicruise naar York geboekt. De wethouder laat dat weten op Twitter. De cruise staat gepland voor 29 maart.

GroenLinks (GL) in Rotterdam vindt dat traditionele cruiseschepen voor een hoge uitstoot van schadelijke stoffen zorgen die slecht zijn voor de gezondheid, ’want ze produceren niet alleen hoge concentraties roet en fijnstof, maar ook een grote hoeveelheid CO2’.

De minicruise van de GL-bestuurder roept bij Denk Schiedam tenminste één vraag op. Doğukan Ergin (Denk): ‘CO2 neutraal?’

Bij D66 Schiedam reageert de fractievoorzitter met: ‘ Ach, een echte Ooijevaar vliegt. Dus dit is al een beweging in de goede richting.’ Maar de partij van Ooijevaar heeft juist het tegengaan van verdere groei van vliegveld RTHA tot thema gemaakt voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart.

De vergoelijking van D66 Schiedam is wel begrijpelijk. De landelijk leider van D66 is al veel eerder ontmaskerd als grootgebruiker van het luchtruim, dit volledig in tegenspraak met het klimaatbeleid van zijn partij. Rob Jetten (D66) pleit, tussen zijn vele vliegreizen door, voor een vliegtaks. Jetten: ‘Met een vliegtaks worden alternatieve vervoersmiddelen zoals de trein een stuk aantrekkelijker. Ook laat het kabinet doorrekenen of de nog in te voeren vliegtaks verdubbeld kan worden van 7 naar 15 euro per vlucht. De vervuiler betaalt dus!’ Probleem opgelost, voor de D66’er.

Jetten is in hypocrisie geen uitzondering bij de klimaatevangelisten. GL-voorman Jesse Klaver woont in een huis van een half miljoen euro dat allesbehalve aan de GL-standaard voldoet. Het is slecht geïsoleerd, bevat tal van klimaatonvriendelijke snufjes en heeft een D-energielabel.

Bij de PvdA Schiedam wordt het uitstapje van de GL-wethouder wel gewaardeerd. Raadslid Bilal Badri (PvdA) heeft de Tweet van Ooijevaar direct beloond met een like.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *