Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS VLAARDINGEN ZIET MOGELIJKHEDEN VOOR WALSTROOM DFDS

VLAARDINGEN- GroenLinks (GL) ziet mogelijkheden om de schepen van DFDS in Vlaardingen-Oost aan te sluiten op walstroom. De partij baseert dit op berichten dat het Rijk nog eens 5 miljard euro wil uittreken voor het stikstofbeleid. Het kabinet wil hierbij ook zogenaamde bronmaatregelen treffen. Eén van deze bronmaatregelen is de realisatie van walstroom voor de zeevaart.

De afgelopen weken bereikten GL naar eigen zeggen berichten van mensen die nog steeds overlast ervaren van een lage bromtoon, mogelijk afkomstig van generatoren bij DFDS. GL: ‘Walstroom zou deze overlast drastisch kunnen verminderen.’ Naast het verminderen van geluidsoverlast zou walstroom ook voordelen bieden voor de luchtkwaliteit, omdat de uitstoot van onder meer fijnstof en stikstofoxiden hierdoor sterk omlaag gaan, meent GL.

GL wil van het gemeentebestuur onder meer weten op welke wijze Vlaardingen aanspraak kan maken op geld vanuit het stikstofbeleid GL: ‘Kunt u hierbij tevens aangeven of u voornemens bent deze gelden in te zetten voor het verduurzamen van het Vlaardingse havengebied middels walstroom?’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *