Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS VLAARDINGEN KAN BIOMASSA NIET MEER STOPPEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen kan het zich niet permitteren het gebruik van biomassa in de ban te doen. De gemeente vindt het verbanden van bomen bovendien ‘duurzaam’. Dat alles wordt GroenLinks (GL) duidelijk gemaakt door het stadsbestuur. De partij is bij nader inzien niet meer zo gelukkig met het verstoken van bomen voor de energievoorziening, maar op het stadskantoor wijst men juist naar milieudoelstellingen die zonder biomassa niet worden gehaald.

Het stadsbestuur wijst GL op het wetenschappelijke klimaatpanel van de VN (het IPCC) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), die benadrukken dat de inzet van biomassa belangrijk is voor het realiseren van de klimaatopgave in Nederland. De duurzaamheidscriteria voor biomassa die zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord, schrijven voor dat bossen duurzaam moeten worden beheerd en er geen oerbos wordt gekapt voor de uitbreiding van productiebossen. De duurzaamheidseisen schrijven bovendien voor dat er nieuwe bomen worden geplant om de CO2 die bij verbranding van duurzame biomassa vrijkomt weer vast te leggen, waarbij de bosbeheerder op lange of middellange termijn de koolstofvoorraden behoudt of vergroot.

In Vlaardingen zijn bij de appartementengebouwen aan de Koninginnelaan en de Zwaluwenlaan biomassaketels aanwezig en in werking. Beide ketels staan bij deze appartementen voor verwarming en warmwater. Ook in het appartementengebouw aan het Mendelssohnplein is een ketel aanwezig.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “GROENLINKS VLAARDINGEN KAN BIOMASSA NIET MEER STOPPEN

  1. Het sprookje van Goed Link,….. huh Groen Links:

    “De duurzaamheidseisen schrijven bovendien voor dat er nieuwe bomen worden geplant om de CO2 die bij verbranding van duurzame biomassa vrijkomt weer vast te leggen, waarbij de bosbeheerder op lange of middellange termijn de koolstofvoorraden behoudt of vergroot.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *