WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM WIL MILJOENEN UIT RESERVE NAAR ENERGIETOESLAG

SCHIEDAM- Het Schiedamse raadslid Serkan Kiliçkaya (GroenLinks) meent dat de gemeente een bedrag van ruim 10 miljoen euro beschikbaar heeft om meer inwoners van een energietoeslag te voorzien, maar het stadsbestuur houdt liever de hand op de knip.

Als blijkt dat het budget van het Rijk ruimte biedt om de groep uit te breiden voor de energietoeslag, dan zal de gemeente Schiedam daar samen met Stroomopwaarts en de gemeenten Maassluis en Vlaardingen een voorstel voor doen. Dat is wat Kiliçkaya te horen krijgt van het stadsbestuur, wanneer hij informeert naar mogelijkheden om ook inwoners tot 150% van het minimum inkomen te compenseren. Kiliçkaya wil de extra energietoeslagen betalen uit de reserve sociaal domein, danwel de algemene reserve.

Het gemeentebestuur laat weten te beseffen dat een groep Schiedammers het financieel moeilijk krijgt door stijgende prijzen. Tegelijkertijd staan ook de gemeentelijke financiën onder druk. Daarom stelt het stadsbestuur voor om de energietoeslag te betalen (aan de doelgroep tot 120%) uit de extra middelen die de gemeente hiervoor van het Rijk ontvangt. De energietoeslag biedt nu verlichting aan de groep inwoners die dit het hardst nodig hebben, vinden burgemeester en wethouders.

Bij GroenLinks wijst Kiliçkaya op de raadsvergadering van juli, toen besloot de raad om een bedrag van 2.671.000 euro toe te voegen aan de reserve sociaal domein en 9.571.497 euro aan de algemene reserve. In de raadscommissie van 28 juni gaf toenmalig wethouder Marcel Houtkamp (D66) aan dat er geen geld zou zijn om een grotere groep in aanmerking te laten komen voor de energietoeslag. Volgens Kiliçkaya is dat geld er wel.

4 gedachten over “GROENLINKS SCHIEDAM WIL MILJOENEN UIT RESERVE NAAR ENERGIETOESLAG

  1. Ik hoor dat linkse tuig steeds over ,,krijgen van de gemeente,” (dat zijn dus de belastingbetalers). ,,De gemeente krijgt van het rijk,” (dat zijn dus ook de belastingbetalers). De tijden dat we op andere werelddelen onbeperkt (middels geweld en diefstal) onze schatkist konden aanvullen ligt achter ons. Alles wat wij zogenaamd van het rijk of de gemeente krijgen betalen we zelf.

  2. GroenLinks is vanuit de 2e kamer verantwoordelijk voor de enorme belastingen op energie. Zou het geen beter plan zijn om daar vanuit Schiedam aan te dringen op het per direct stoppen met de klimaatonzin. Het zijn immers allemaal onbewezen theorieën die ons klauwen met geld gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *