Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM WIL HORECA VEILIGER MAKEN MET CODEWOORD

SCHIEDAM- GroenLinks (GL) Schiedam wil met het codewoord ‘Angela’ het uitgaan in de jeneverstad veiliger maken. Het gemeentebestuur heeft al toegezegd om in contact te treden met de horeca-gelegenheden om met hen in gesprek te gaan over de actie ‘Vraag naar Angela’. Door middel van bijvoorbeeld posters en stickers met de tekst ‘Angela werkt hier’ kunnen bezoekers (goed- en kwaadwillend) erop gewezen worden dat het barpersoneel op de hoogte is van het codewoord.

De wereldwijde campagne ‘Ask for Angela’ (afkomstig uit de U.K.) zorgt dat u om hulp kunt vragen bij het horecapersoneel wanneer u wordt lastigvallen, geïntimideerd of wanneer een bezoeker handtastelijk wordt.

Wat GL betreft zou ook onderzocht kunnen worden of en hoe bijvoorbeeld de BOA’s een rol kunnen spelen in het veilig en snel verwijderen van problematische en intimiderende figuren, om herhaling te voorkomen.

GL laat weten dat bijna de helft van de vrouwen en 10 % van de mannen in het uitgaansleven te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag. GL: ‘En het is lang niet altijd even makkelijk om uit zo’n onveilige situatie te komen. In heel veel steden op de wereld kun je met het codewoord ‘Angela’ discreet aan het barpersoneel doorgeven te worden lastiggevallen. Zo kan het personeel jou snel en onopvallend uit een onveilige situatie halen en de andere partij indringend verzoeken om op te donderen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *