Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM OPENT MELDPUNT VUURWEROVERLAST

Het online Meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van Arno Bonte, GroenLinks-raadslid in Rotterdam. De betrouwbaarheid van zijn meldpunt werd voorgaande jaren herhaaldelijk betwist. Het Meldpunt Vuurwerkoverlast zou zo lek zijn als een zeef. Zo was het in het verleden mogelijk om, desnoods met verzonnen mailadres, onbeperkt klachten te melden in welk postcodegebied in Nederland dan ook, nota bene vanaf één en hetzelfde ip-adres.
Ook de Schiedamse wethouder Mario Stam (PvdA) kwam met kritiek over het aantal klachten van vuurwerkoverlast in delen van Schiedam.Stam meenden ‘tientallen valse meldingen’ te zien binnen Schiedam op de website van het meldpunt. Het verweer van Bonte dat de spam er ´voor 99 procent is uitgefilterd´deed Stam af met `dat zou ik als ik hem was ook zeggen´.

SCHIEDAM- Voor het zesde jaar op rij is het Meldpunt Vuurwerkoverlast gelanceerd. Geluidsoverlast, vuurwerkschade en andere overlast kunnen bij het digitale loket voor vuurwerkklachten worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties, waaronder de fractie in Schiedam.

GroenLinks pleit al jaren voor een verbod op consumentenvuurwerk. In dat verbod staat de partij inmiddels niet meer alleen. Onlangs bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met de aanbeveling om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen. Ook artsenorganisaties, burgemeesters en de politie bepleiten het aan banden leggen van vuurwerk.

“We gebruiken het meldpunt om lokaal te pleiten voor het instellen van meer vuurwerkvrije zones op plekken met veel overlast”, licht raadslid Katinka de Rover van GroenLinks Schiedam toe. “En we gebruiken het als ondersteuning voor het pleidooi voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. Daarvoor in de plaats zien we het liefst professionele vuurwerkshows met Oud en Nieuw.”

Meldingen kunnen gedaan worden op de website vuurwerkoverlast.nl. Het Meldpunt Vuurwerkoverlast blijft tot 3 januari 2018 open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *