WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM BLIJFT AGEREN TEGEN DOMINIAL

SCHIEDAM- Op verzoek van GroenLinks (GL) vergadert de raadscommissie aanstaande dinsdag over de milieuvergunning van staalharderij Dominial in Schiedam. De partij is niet te spreken over de verstrekte vergunning waarmee het bedrijf mag werken met nieuwe gasgestookte ovens. GL: ‘Hoe hard we ook ons best doen om voor duurzame energie te kiezen, hiermee stijgt de uitstoot in Schiedam enorm!’

GL hamert erop dat in het bestuurs- en beleidsakkoord staat dat bestaande woningen en bedrijven binnen afzienbare tijd afscheid moeten nemen van het gebruik van aardgas (kosten minimaal 76 miljoen euro).

Het stadsbestuur laat weten dat het verlenen van de huidige vergunning aan Dominial los staat van de Schiedamse duurzaamheidsambitie. Voor het verlenen van een omgevingsvergunning dient er getoetst te worden aan landelijke wet- en regelgeving gebaseerd op EU-regels. De wet schrijft daarnaast voor dat het gemeentebestuur moet beoordelen of voor dit soort bedrijven gasgestookte ovens ‘de best beschikbare techniek’ is. Het antwoord van deze beoordeling is ja.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *