WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS IN DE RATS OM ROEKEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Bij GroenLinks in Maassluis leven zorgen om de gevolgde procedures bij de bomenkap aan de Sportlaan en de bescherming van diersoorten.

Het is GroenLinks opgevallen dat er een vergunning is aangevraagd voor het kappen van 36 bomen aan de Sportlaan. Bij deze 36 bomen leeft een beschermde diersoort, namelijk de roeken. De roeken en hun nesten zijn niet alleen tijdens de broedperiode beschermd, maar het hele jaar door. Deze dieren zijn landelijk gezien de laatste twee decennia 40% minder waargenomen. Dit vindt men bij GroenLinks schrikbarend veel. GroenLinks vindt het noodzakelijk dat de populatie van de roeken niet verder daalt en stelt het gemeentebestuur schriftelijke vragen.

De partij wil onder meer weten waarom de keuze is gemaakt om een ecoloog in te huren door de gemeente, terwijl de gegevens van de roeken op de verspreidingsatlas van de NDFF te vinden zouden zijn. En waarom is er gekozen voor een QuickScan in plaats van een gedegen onderzoek?

1 reactie op “GROENLINKS IN DE RATS OM ROEKEN MAASSLUIS

  1. Sinds wanneer maakt Grauw Links zich druk om iets wat met natuur te maken heeft? Zij doen er anders alles aan om die stuk te maken met hun ongelimiteerde import van milieuonvriendelijke individuen, ongelimiteerde woningbouw, het tegenhouden van kerncentrales, biomassacentrales waarin bomen (vooral uit arme landen) moeten worden gecremeerd, en vooral die electrieke voertuigen waarvan we na 8=10 jaar gebruik de accu’s in ontwikkelingslanden dumpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *