Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS HEEFT WENSEN UNILEVERPAND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op het Unileverpand in Vlaardingen moet een sedumdak komen. En er moeten afspraken gemaakt worden over huisvesting van jongeren in het complex. GroenLinks (GL) zal zich daar komende donderdag tijdens de raadsvergadering voor gaan inspannen. Neill Voorburg (GL) over vetplantjes op het dak: “Wellicht dat er ook een percentage aan te hangen valt. 50 % van het oppervlak bijvoorbeeld zou groen kunnen worden.”

Sedum is plantje dat goed tegen wisselende weersomstandigheden kan, zoals kou, hitte, droogte en wind. De belangrijkste eigenschap van sedum is dat deze plant water in zijn blad vasthoudt en dit in de zomer gebruikt. Hierdoor is sedum goed bestand tegen langere perioden van droogte.

Voor GL is jongernenhuisvesting ook van belang. Voorburg: “Het liefst zelfs kwantificeren. Zoveel willen wij als raad zien dat voor starters, jongeren, studenten gebouwd wordt.”

De Van Adrighem heeft afgelpen april getekend voor de aankoop van het terrein van Unilever in Vlaardingen. Het kraanbedrijf van Piet en Leen van Adrighem is nu al gevestigd naast Unilever met een heavy lift terminal van 14 hectare groot en een kade aan de Nieuwe Maas. Sinds 2017 biedt Van Adrighem daar op- en overslag van zware lading en mogelijkheden voor laden en lossen op de kade.

Ontwikkelaar Laurens Maaijwee (INSPIRE Real Estate Rotterdam) heeft grootse plannen met de aankoop. Gesproken wordt over een ‘stoer dynamisch woon- en werkcluster’.

Vorig jaar is besloten door de gemeente om de herontwikkeling van het Unileverterrein tot werk-woongebied voor te dragen aan het Regionaal Afsprakenkader Geluid & Ruimtelijke Ontwikkeling (RAK). Alleen met instemming van het RAK kunnen hierdoor eventueel woningen worden gebouwd op het Unileverterrein.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *