Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS BLOKKEERT BIOMASSA IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bij de opwekking van energie in Vlaardingen zijn nieuwe (kleine) biomassacentrales taboe. Dat heeft GroenLinks met ruime steun van de gemeenteraad afgedwongen. Uit onderzoek blijkt dat het verbranden van biomassa negatieve gevolgen heeft voor de luchtkwaliteit en volksgezondheid. De richting is voor GroenLinks gericht op zon, wind en waterstof.

Momenteel wordt, in het kader van het landelijk Klimaatakkoord, in dertig regio’s gewerkt aan een Regionale Energie Strategie (RES). Hierin wordt beschreven welke bijdrage de regio levert aan de landelijke doelstelling om in 2030 in Nederland 35 terawatt uur duurzame energie op te wekken. Vlaardingen levert een bijdrage aan de RES Rotterdam-Den Haag.

De stikstofcommissie van Johan Remkes (VVD) heeft het kabinet geadviseerd te stoppen met subsidies voor het bijstoken van biomassa, maar in Vlaardingen wordt al beperkt gebruik gemaakt van biomassa in de vorm van het verbranden van hout als energiebron en ook in het warmtenet is bijstook van biomassa aan de orde.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *