Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENE WATERSTOF INSTALLATIE TEGENOVER HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Bij de raffinaderij van BP in de Europoort, recht tegenover Hoek van Holland, komt Europa’s grootste waterelektrolyse-installatie. BP, Nouryon en het Havenbedrijf Rotterdam werken samen aan een studie naar de haalbaarheid van het plan voor groene waterstof. De drie gaan de mogelijkheden onderzoeken voor de productie door middel van waterelektrolyse . Dit biedt de potentie voor aanzienlijke vermindering van CO2 emissies.  
 
Op dit moment gebruikt de raffinaderij waterstof gemaakt uit aardgas voor de ontzwaveling van producten. Door deze volledig te vervangen door groene waterstof geproduceerd uit water met hernieuwbare energie, zou de CO2 uitstoot – uitgaande van de huidige omstandigheden – met 350.000 ton per jaar kunnen afnemen.
 
De partijen hebben een intentieovereenkomst ondertekend om de haalbaarheid te onderzoeken van een waterelektrolyse-installatie van 250 megawatt voor de productie van maximaal 45.000 ton groene waterstof per jaar met hernieuwbare energie. Het gaat hier om de grootste in zijn soort in Europa.
 
De opzet is dat Nouryon, dat een leidende positie heeft op het gebied van elektrochemie, de installatie gaat bouwen en exploiteren. Havenbedrijf Rotterdam gaat de lokale infrastructuur faciliteren en onderzoekt opties voor verdere ontwikkeling van een groene waterstof hub in het gebied. De partners zijn van plan om in 2022 een definitieve investeringsbeslissing over het project nemen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *