Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROEICIJFERS TOERISME SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het aantal toeristen dat Schiedam bezoekt laat een opwaartse trend zien, blijkt uit onderzoek van NBTC NIPO ‘toeristisch bezoek aan steden’. De gemiddelde bestedingen van dagtoeristen blijft rond de € 32,50 in 2017 en € 32,70 in 2018. Het percentage dat geen geld uitgeeft is wel gedaald van 11% in 2017 naar 4% in 2018. Uit recente cijfers rond toeristisch bezoek aan steden blijkt dat Schiedam vorig jaar fors meer Nederlandse bezoekers heeft getrokken dan in 2017 (625.000 tegen 525.000 bezoekers).

Tegelijk heeft Schiedam nog een lange weg te gaan. In juni bracht het luxe cruiseschip ms Britannia (3647 passagiers aan boord) een bezoek aan de Rotterdamse Merwehaven, bijna tegen de gemeentegrens met Schiedam, op ongeveer 1 kilometer van het historische centrum van de jeneverstad, maar van enige interesse in de Schiedamse binnenstad, met de grootse molens ter wereld, was niets te merken. De shuttlebussen met toeristen gingen met een grote boog om Schiedam heen.

Schiedam liet vorig jaar weten de invoering van toeristenbelasting te onderzoeken. Invoering van toeristenbelasting kan de gemeente Schiedam tussen de 0,1 en 0,3 miljoen euro per jaar opleveren, afhankelijk van het aantal overnachtingen en de hoogte van de belasting.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *