Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GRENSFLAT SCHIEDAM BANG VOOR MESTLUCHT IN KAMERS

veestalSCHIEDAM- Bewoners van de Grensflat langs de Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost zijn nog op geen enkele manier geïnformeerd over de komst van een drijvende boerderij nabij hun complex. Wat men erover weet te vertellen heeft men van internet gehaald. Wel klinkt vanuit VVe De Grensflat de vrees voor een constante mestlucht in de woonkamers. Op de zogenaamde Floating Farm in de Merwehaven verblijven straks veertig koeien en zesduizend kippen.

De vergunning voor het nog te bouwen project aan de Gustoweg, op de gemeentegrens met Rotterdam, is inmiddels afgegeven. Bij de VVe was men niet op de hoogte van de bezwaarmogelijkheden tegen de vergunning, zegt de voorzitter. De buurt heeft nog geen uitnodiging ontvangen voor zoiets als een informatieavond, georganiseerd door de initiatiefnemers achter deze nieuwste vorm van bio-industrie.

De komst van een veestal op het water van de Rotterdamse Merwehaven baart de Schiedamse wethouder Alexander van Steenderen (SP) geen zorgen. De socialist vaart blind op de juiste procedures en vergunninguitgiften door de DCMR en de gemeente Rotterdam. Feitelijk heeft Van Steenderen zich nog nauwelijks in de materie verdiept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *