Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GRENS ‘VLUCHTELINGEN’ VLAARDINGEN

In een asielzoekerscentrum (AZC) in Arnhem zijn op de avond van Twede Kerstdag vijftien tot twintig bewoners betrokken geraakt bij een grote vechtpartij. Vier mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie verrichtte drie arrestaties. De nationaliteit van de bewoners van het AZC aan de Groningensingel wordt niet bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de vechtpartij was. Aan het eind van de avond was het weer rustig in het Arnhemse asielzoekerscentrum.
In een asielzoekerscentrum (AZC) in Arnhem zijn op de avond van Tweede Kerstdag vijftien tot twintig bewoners betrokken geraakt bij een grote vechtpartij. Vier mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie verrichtte drie arrestaties.
De nationaliteit van de bewoners van het AZC aan de Groningensingel wordt niet bekend gemaakt. Ook is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de vechtpartij was.
Aan het eind van de avond was het weer rustig in het Arnhemse asielzoekerscentrum.

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen is niet in staat zondermeer te zeggen wat het maximale aantal personen is dat Vlaardingen aankan in het kader van de opvang van ‘vluchtelingen’. Dat zou erg afhankelijk zijn van zaken op het gebied van huisvesting en integratie, zo meldt het college van B en W aan de gemeenteraad.

De maximale opvangcapaciteit zou bovendien ook afhankelijk zijn van het type vluchtelingen. De gemeente Vlaardingen heeft hier geen invloed op, maar het stadsbestuur merkt op dat wanneer de vluchtelingen gemotiveerd, geschoold, gezond en pro-actief zijn, zij minder gebruik zullen maken van de Vlaardingse sociale en medische voorzieningen en eerder geïntegreerd zijn. ‘In deze situatie is er meer mogelijk dan wanneer het omgekeerde het geval is. Zo leert de ervaring’, aldus het college.

 

Zie ook: Meer vragen ‘vluchtelingen’ Vlaardingen.

Antwoord vragen ‘vluchtelingen’ Vlaardingen opgeschort.

VVD Vlaardingen wil exacte cijfers Vluchtelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *