Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GRATIS PARKEREN ZORGMEDEWERKERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Zorgmedewerkers kunnen vanaf morgen bij de gemeente Schiedam een vergunning aanvragen, waarmee zij in de hele stad kosteloos kunnen parkeren. Het gemeentebestuur wil met deze mensenmaatregel de werkers in de zorg steunen. Door de uitbraak van het coronavirus (met een sterftecijfer van 0,002 over de hele wereld) wordt een groot beroep gedaan op de zorgwerkers.

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) legt uit: “Door de uitbraak van het coronavirus doet de samenleving een groot beroep op de werkers in de zorg. We willen deze mensen daarom zoveel mogelijk steunen. Zij werken vaak door de gehele stad en moeten nu extra kosten maken voor parkeren. Die kosten neemt de gemeente nu op zich. We vinden dat zorgmedewerkers hun belangrijke werk nu zo goed mogelijk moeten kunnen doen, zonder zich zorgen te maken over extra parkeerkosten.”
De regeling is bestemd voor onder andere artsen, verpleeg- en verloskundigen en andere zorgverleners op wie nu een extra beroep wordt gedaan en die geen parkeervergunning hebben. Vanaf woensdag 25 maart kunnen zij een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. Daarmee kunnen zij zonder kosten parkeren in heel Schiedam. De gemeente draagt de kosten van deze vergunning. De regeling geldt in ieder geval tot 1 juni.

Hoe een vergunning kan worden aangevraagd staat op de website van de gemeente Schiedam onder ‘parkeren’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *