Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GRATIS HONDENPOEPZAKJE VEROVERT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het hondenpoepzakje rukt op in Schiedam. Naar aanleiding van een verzoek in het wijkoverleg Schiedam-Zuid hangt er nu ook een houder met poepzakjes op de hoek van de Hagastraat en de Nieuwe Haven in de Gorzen. Vorige week verschenen ook houders met zakjes bij de rotonde van de Lek- en Rijnstraat en in de Nieuwe Maasstraat.

In de binnenstad van Schiedam is drie jaar terug gestart met een proef met een aantal dispensers met hondenpoepzakjes. De zakjes zijn te vinden in de Hoflaanstraat, het Achtererf en op de Roosbeek. Bij elke locatie staat een afvalbak naast of direct in de buurt van de houder, zodat de zakken makkelijk weg te werpen zijn.

Naar aanleiding van een bewonersinitiatief is in augustus 2017 gestart met een proef om te onderzoeken of het beschikbaar stellen van speciale afvalzakken de overlast van hondenpoep op straat verminderd. De proef is gestart in een gedeelte begrensd door de Hoogstraat, Lange Kerkstraat en het Broersveld.

De Gorzen maakte in diezelfde periode ook voor het eerst kennis met een verdeelpunt van gratis poepzakjes. De eerste houder verscheen hier bij de hondenspeeltuin op het grasveld achter het losloopgebied tussen de Koninginnenbrug en het Hoofdplein.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GRATIS HONDENPOEPZAKJE VEROVERT SCHIEDAM

  1. Kunnen bij het edisonplein bij de Swindensingel rond de vijver ook honden zakje plaal komen te staan op deze twee plaatsen worden haast allen honden uitgelaten nooit gereageerd dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *