Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GLAZEN HUIS NIET NAAR SCHIEDAM

glazenhuis 3SCHIEDAM- Het Glazen Huis staat in 2016 niet in Schiedam. De NPO heeft woensdagmiddag bekend gemaakt te kiezen voor Breda als locatie voor het Glazen Huis.

In een persbericht feliciteert Schiedam de gemeente Breda en wenst hen ‘alle succes met het binnenhalen van zoveel mogelijk geld voor het Rode Kruis’.

Volgens Ben Houdijk van 3FM waren de verschillen heel klein en heeft men een goed beeld gekregen van Schiedam als unieke stad. Het had volgens Houdijk makkelijk in Schiedam gekund, maar men moest nu eenmaal kiezen uit vier steden.

Dat Schiedam het project niet zou binnenhalen werd enkele uren voor de officiële bekendmaking al duidelijk. In een Tweet van 3FM werd gemeld dat het Glazen Huis over twee jaar naar een stad zou gaan ‘met minstens 150.000 inwoners’.

Als organisator van de landelijke actie Serious Ambtenaar leverde Schiedam het afgelopen jaar een recordbijdrage aan Serious Request. Ook dit jaar zal Schiedam zich via Serious Ambtenaar inzetten voor het doel van Serious Request.

Om het Glazen Huis naar de Jeneverstad te halen had Schiedam 715.000 euro aan de organisatie moeten meebetalen. Toch kon de kandidaatstelling rekenen op ruime steun vanuit de gemeenteraad. Hoewel de ChristenUnie bang was voor een hoog afbreukrisico en het AOV grote vraagtekens had bij het financiële plaatje. De seniorenpartij twijfelde aan het vrijmaken van de benodigde 715.000 euro.

Waar in Schiedam het Glazen Huis uiteindelijk zou komen was vervolgens nog niet duidelijk. Er werd gedacht aan het Stadserf of het Doeleplein, maar ook de Koemarkt en de Korte Haven waren in beeld als mogelijke plek voor het Glazen Huis.

1 reactie op “GLAZEN HUIS NIET NAAR SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *