WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GLASVEZELNETWERK VLAARDINGEN ZONDER GROTE INVESTERINGEN’

VLAARDINGEN- Ook Vlaardingen kan zonder grote investeringen worden aangesloten op een glasvezelnetwerk. Dat denkt de fractie Boers (fB). Als voorbeeld wordt gewezen naar de gemeente Barendrecht. FB: ‘In Barendrecht gaat het bedrijf L2Fiber gratis een ‘open’ glasvezelnetwerk aanleggen. Daarmee kunnen inwoners en bedrijven in heel Barendrecht gebruik gaan maken van supersnel internet en allerlei andere diensten. Pas als gebruik van het netwerk wordt gemaakt, door het afsluiten van een abonnement met een provider, gaat de gebruiker betalen.’

De fB vraagt het stadsbestuur of men bereid is te onderzoeken of een bedrijf of glasvezelinvesteringsmaatschappij, naar voorbeeld van Barendrecht, in Vlaardingen een zogenoemd ‘open netwerk’ wil aanleggen. Ook wil de fB weten of het gemeentebestuur wil onderzoeken waar subsidiemogelijkheden liggen: EU-fondsen, provincie, Rijk, et cetera.

Wie een netwerk wil aanleggen zal moeten graven, maar volgens de fB is het niet meer nodig om alle straten volledig open te gooien ondanks dat het grootste gedeelte van een glasvezelnetwerk zich onder de grond bevindt. Dat gebeurt steeds meer met slimmere technieken, machines en methoden.

De gemeente Vlaardingen liet vorig jaar al weten op zoek te gaan naar de mogelijkheden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Een besluit over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaardingen wordt eind 2020 genomen.

Glasvezel is de enige techniek waarmee abonnementen met Gigabit-snelheid worden aangeboden. De Rijksoverheid erkent het belang van Gigabit snelheden inmiddels: in juli gaf het kabinet in het Actieplan Digitale Connectiviteit aan er naar te streven dat in 2023 een grote meerderheid van de huishoudens de beschikking heeft over een Gigabit verbinding. Gigabit verbindingen zijn ook de standaard voor verbindingen naar en tussen datacenters en internet exchanges door middel van backbone-kabels.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘GLASVEZELNETWERK VLAARDINGEN ZONDER GROTE INVESTERINGEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *