Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GLASBLAZEN BIJ WELPEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De welpen van de Scouting Tono-groep in Schiedam hebben hun eigen lentebloemen geblazen, samen met Marja Bijl, gediplomeerd glas- en neonblaaster. Elke welp heeft nu haar of zijn eigen, unieke, glazen lentebloem.

Bijl heeft al jaren het glasblazen als hobby. Haar dochter en zoon zijn jaren geleden lid geweest van de Scouting Tono-groep, en ook haar kleinkind is nu lid van Scouting. Als fervent hobbyist vond ze het daarom erg leuk om de welpen ook eens kennis te laten maken met het glasblazen.

““We mochten niet zelf het glas verwarmen” zo legt de 9-jarige Floor uit. “Maar we moesten wel zelf blazen zodat je een bal kreeg”. “Ja, daarna hielp Marja weer een stukje tot je een bloem had”, zo voegt de eveneens 9-jarige Tygo aan toe.

Zaterdag hebben de welpen van de Scouting Tono-groep weer een bijzondere opkomst in hun gebouw aan de Sweelincksingel 7.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *