Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GISSEN NAAR ‘DIVERSITEIT EN INCLUSIE’ BIJ GEMEENTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het is een raadsel hoeveel niet westerse allochtonen de lakens uitdelen op het stadskantoor in Schiedam. De fracties van Progressief Schiedam en GroenLinks (GL) hebben geïnformeerd naar het huidige percentage ‘inwoners met een migratieachtergrond op leidinggevend niveau’, maar krijgen daarop geen antwoord.

De gemeente Schiedam is niet in staat de ‘diversiteit en inclusie’ binnen de eigen ambtelijke organisatie aan te tonen. Oorzaak: het sturen op culturele diversiteit is niet meer mogelijk, omdat het wettelijk niet (meer) is toegestaan om – zonder instemming – op herkomst te registreren.

Dat betekent dat de gemeente niet beschikt over gegevens met betrekking tot de migratieachtergrond van de medewerkers. Het betekent ook dat niet duidelijk is of de streefcijfers voor 2014 van 10% niet westerse allochtonen op leidinggevend niveau zijn gerealiseerd. Evenmin zijn er cijfers beschikbaar over het huidige percentage niet westerse allochtonen op leidinggevend posities. De huidige wetgeving staat immers dergelijke registratie niet toe.

GL heeft uitgesproken standpunten waar het gaat om de registratie van percentages niet westerse allochtonen. De partij wil maar wat graag dat een groot deel van die gegevens uit het zicht blijft. Zo pleit de partij in hun huidige EU-verkiezingsprogramma voor het verplicht inzichtelijk maken van ‘etnische diversiteit’ in personeelsbestanden van bedrijven, maar verzet GL zich al sinds de jaren ‘90 tegen een aparte vermelding van de etnische afkomst bij de registratie van misdrijven.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “GISSEN NAAR ‘DIVERSITEIT EN INCLUSIE’ BIJ GEMEENTE SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *