Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GIN TOUR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Of het nu een gin-tonic of een negroni is. Cocktails met gin zijn de zomertrend van dit jaar bij de twintigers en dertigers. Met haar jonge gin-ondernemers is Schiedam de stad om hierop in te spelen. En dat gebeurt met het ontwikkelen van nieuwe producten, ook door Stichting Promotie Schiedam (SPS).

Lange haven 2“Met de komst van het nieuwe marketingbeleid is de belofte dat SPS en haar partners meer activiteiten organiseren die passen bij de huidige tijd en bij wat jongeren, twintigers en dertigers aanspreekt”, aldus Annemieke Loef, directeur van SPS. “De S’DAM Gin Tour is één van de nieuwe producten in 2016. Gin is hip en Schiedam is echt dé Gin City van Nederland met al haar jonge ondernemers op het gebied van gin.”

De S’DAM Gin Tour vindt plaats op drie zaterdagen: 4 juni, 25 juni en 23 juli. Het programma bestaat uit gin tastings, proeven wat gin doet met de smaak van luxe hapjes en vele weetjes over het maken van gin tonics en gin in het algemeen.

De tour begint bij De Beurs waar mensen kennismaken met Michael Boekholt: “Ik ben verliefd geworden op deze stad en wil er nooit meer weg. Wij werken ambachtelijk net als de makers van de gin. Alleen branden wij onze eigen koffie. Tijdens de S’DAM Gin Tour begin je bij ons op het terras met een gin-tonic om in te komen.”

gin 3Vervolgens gaat de tour langs het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, met een rondleiding door de toepasselijke tentoonstelling ‘Het begin van Gin’. Door alle zintuigen te gebruiken komen de deelnemers achter hun favoriete gin-smaak. Uiteraard wordt het bezoek afgesloten met een proeverij van jenever en gin, speciaal voor deze gin tour samengesteld.

Iemand die alles weet over gin is Ria Kouwenoord, eigenaresse van de markante Slijterij Alambic. Zij vertelt alles wat je wilt weten over gin en het maken van gin-tonics. Kouwenoord: “Elke gin smaakt weer anders. De gebruikte ingrediënten – soms wel twintig – zijn smaakbepalend. Van kruidig, ietwat zoet, citrus, bloemig of een samenstelling hiervan. De trend op dit moment is gin-tonic. Onderschat het type tonic niet in deze mix. En de eventuele garnering nodigt uit tot experimenteren.”

Gin-2De tour wordt afgesloten bij Restaurant Beloofd met een culinaire proeverij waar deelnemers ervaren hoe de smaak van Schiedamse gins en luxe hapjes elkaar kunnen beïnvloeden en versterken.

De eerste S’DAM Gin Tours zijn op zaterdag 4 en 25 juni en 23 juli, van 15.00 tot 18.00 uur. Kosten zijn €29,95 per persoon. Op zoek naar een leuk uitje voor een vrijgezellenfeest of een uitje met familie, vrienden of collega’s? De S’DAM Gin Tour is ook als groep te boeken op elke zaterdag in het jaar. Meer informatie: www.sdam.nl/gintour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *