Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GIFT 24.000 EURO VOOR DIGITAAL BEZOEK VLAARDINGSE BALDER

VLAARDINGEN- De stichting achter de Vlaardingse zeillogger De Balder (VL 92) ontvangt 24.000 euro van de Samenwerkende Maritieme Fondsen. Met het geld kan gestart worden met het multimediaproject ‘Beleef de Balder’. Bedoeling is om de VL 92 digitaal te kunnen bezoeken en het unieke verhaal van het schip te kunnen vertellen.

Veel organisaties en instellingen zijn door de crisis – als gevolg van de lockdown – hard getroffen, zo ook de Stichting Zeillogger Balder, dit jaar geen openstellingen, rondvaarten enzovoort. De stichting ziet de inspanningen van de afgelopen jaren tot stilstand komen. De digitalisering kan dit veranderen. Het project wordt samen uitgevoerd met MCW, een creatief Rotterdams multimediaal bureau.

De initiatiefnemers van het multimediaproject leggen uit: ‘ Jaarlijks bezoeken honderden schoolkinderen uit Vlaardingen en de regio de VL92 Balder.  Deze presentatie is een prima uitgangspunt voor de rondleiding. Door de verschillende interactieve multimediale elementen krijgen de bezoekers een uniek beeld van het schip en al haar facetten en krijgen zij op een creatieve en afwisselende wijze kennis over het leven aan boord. Breed inzetbaar en herbruikbaar. Dit betekent dat (een deel van) de tour als onderdeel van onze website opgenomen kan worden en als aandachttrekker kan dienen. Ook kan in Museum Vlaardingen een station worden geïnstalleerd waarmee bezoekers van het museum geïnformeerd en geënthousiasmeerd worden over de Balder en hopelijk (in de toekomst) een echt bezoek gaan brengen aan het schip. Zolang het schip niet of slechts beperkt toegankelijk is, kunnen rondleiders van de Balder in het Museum de tour van verdere en verdiepende informatie voorzien.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *