RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEZOCHT: VERHALEN MAASBOULEVARD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aan de Maasboulevard komt een nieuw kunstwerk: de Maashoorn. In opdracht van de gemeente Schiedam maakt kunstenaar Pierluigi Pompei een beeld dat leven & werk in Schiedam wil verbinden met de Maas. Een werk om naar te kijken én naar te luisteren. Samen met componisten Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos maakt Nienke Rooijakkers rondom het beeld een geluidswandeling die voor iedereen vrij toegankelijk is, gebaseerd op waargebeurde verhalen die zich afspelen op en rondom de Maasboulevard – vroeger en nu.

schreiershuisjeHeeft u uw mooiste pot voetbal gespeeld op de mat van de Maasboulevard? Stiekem gezoend bij het Schreiershuisje? Moeder kwijtgeraakt (en teruggevonden) tijdens de Maasboulevardfeesten? Of zoekt u af en toe gewoon de rust op van het water en geniet u van voorbijvarende schepen? Alle verhalen tellen. Ook wil het team graag meer weten over Restaurant Europoort, dat vroeger aan de Maasboulevard lag (waar nu de David Hart Groep gevestigd is). Wie heeft herinnert zich het restaurant nog? De opening, het menu… Wie werkte er of at er wel eens? Wie zat er graag op het terras of flaneerde langs de boulevard?

Heeft u een verhaal of herinnering? Of kent u mensen met een verhaal? Laat het weten aan Nienke Rooijakkers via epost nienkerooijakkers@xs4all.nl of telefoon 06-19202217. Ze komt graag langs om uw verhaal op te nemen. Het Gemeentearchief Schiedam zal na toestemming de verzamelde verhalen bewaren.

Het Gemeentearchief Schiedam is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ons vinden op de derde verdieping van het Stadskantoor, Stadserf 1.

Het Gemeentearchief bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren en stelt deze gratis beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *