Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEZAMENLIJKE ACTIE TEGEN JEUGDOVERLAST NOORDRAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade en de politie hebben eerder vanavond een gezamenlijke actie uitgevoerd tegen jeugdoverlast in de noordrand van Schiedam. Er zijn diverse verbalen uitgeschreven, onder meer voor onnodig ophouden, rijden zonder verlichting, rijden door rood en rijden door een voetgangersgebied.

De actie lijkt een vervolg op de inzet van vorige week zaterdagavond. Toen surveilleerden politie te paard en de Lichtblauwe Brigade samen aan de noordrand. De aandacht was vooral gericht op het bestrijden van overlast van jeugd en vuurwerk.

Eind november zijn in de Woudhoek op één avond in totaal twaalf processen-verbaal uitgeschreven, onder meer voor het overtreden van de noodverordening, vuurwerkoverlast, onnodig ophouden en verkeersovertredingen. Er werd onder meer ingegrepen bij de poorten op het Albertus Johannes de Haasplein bij de Jan Kijnestraat (gelegen in de Kastelenbuurt).

Al weken melden bewoners aan de noordrand overlast van illegaal vuurwerk. De politie zocht eind oktober een groep kinderen die al geruime tijd bezig waren met zeer zwaar, illegaal vuurwerk in de omgeving van de Jozef Oreliosingel en Sem Dresdenplein in Groenoord. Volgens de politie betrof het vuurwerk met de kracht van handgranaten waarmee onder meer een vuilnisbak is opgeblazen.

Enkele dagen daarvoor hebben vandalen het illegale vuurwerkseizoen in Schiedam-Kethel ingeluid met de vernieling van de brievenbus van PostNL op de hoek Kerklaan-Zwaluwlaan. De afgelopen jaren ging de twijfelachtige eer naar de brievenbus op de Gerstakker (parallel aan de Slimme Watering) in Spaland. Die werd bijna jaarlijks medio november opgeblazen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *