Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEZAMENLIJK ONDERZOEK UNILEVERTERREIN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komt een gezamenlijk onderzoek naar een passende bestemming voor het Unileverterrein in Vlaardingen. Het onderzoek wordt gestart door Unilever, de gemeente Vlaardingen, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) . Dat hebben ze vastgelegd in een intentieovereenkomst. De partijen bundelen hiermee hun krachten voor een ontwikkeling die van waarde is voor de inwoners én de regio Vlaardingen.

Unilever kondigde in oktober 2016 aan uit Vlaardingen te vertrekken en haar activiteiten eind 2018 te verplaatsen naar een Global Foods Innovation Centre in Wageningen. Dit besluit heeft niet alleen gevolgen voor medewerkers, maar ook voor de inwoners en ondernemers in de regio Vlaardingen. Unilever, de gemeente Vlaardingen, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben daarom gezamenlijk afgesproken te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de transformatie van het gebied dat 7 hectare groot is en 67.500 m2 vloeroppervlakte heeft. Daarbij zijn werkgelegenheid en een goede ruimtelijke invulling belangrijke uitgangspunten.

Inwoners en ondernemers krijgen een belangrijke rol in het proces. De vier partijen gaan een deskundig bureau inschakelen om het samenwerkingsproces te begeleiden. Het doel is dat er eind 2017 een plan van aanpak ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *