Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEWONE SCHIEDAMMER DE DUPE VAN MILIEUHOBBY’S’

SCHIEDAM- De duurzaamheidsambitie van het nieuwe Schiedamse stadsbestuur is onhaalbaar, maar gaat de gewone Schiedammer de komende jaren wel bakken geld kosten. Dat is de overtuiging van de Ouderen Partij Schiedam (OPS). Fractievoorzitter Maarten Reuderink (ex-PvdA) heeft het over een ‘containerbegrip’ wanneer het nieuwe bestuur het heeft over ‘duurzaamheid’.

Fractievoorzitter Maarten Reuderink (OPS) over de duurzaamheidsambitie van het nieuwe Schiedamse stadsbestuur : “Wij geloven dat dit echt onhaalbaar is. En sterker nog, wij geloven ook dat veel coalitiepartijen óók weten dat het onhaalbaar is.”
De OPS schampert wanneer de combinatie GroenLinks/Progressief Schiedam betoogt: “Schiedam is nog nooit zover gegaan in zijn duurzaamheidsambitie’. Reuderink: “Dat vinden ze waarschijnlijk positief. Ik kan u vertellen, in 1994, toen Woningstichting Noordvest werd geprivatiseerd, hadden die gelijk een tekort van 54 miljoen gulden. Dat kwam omdat we toen ook een wethouder hadden die zijn milieuhobby’s uitleefde op kosten van de sociale verhuurder. Lees: de Schiedamse huurders.”

Reuderink vervolgt: “Wij denken oprecht dat het gebrek aan eenheid van deze coalitie, of het gehobby, nu ook weer betaald zal worden door de gewone Schiedammer. Al is het maar omdat er geld wordt ingeleverd door de verkoop van Eneco-aandelen.  Dus geloof mij, u bent niet uniek. U zult hoogstens voor een groter verlies zorgen.”

In de ogen van OPS hangt de nieuwe coalitie als los zand aan elkaar. “Als je het eigenlijk nergens over eens bent en je wilt wel heel graag het met elkaar eens worden, dan zoek je containerbegrippen”, meent Reuderink. “Het containerbegrip was in dit geval duurzaamheid. Dat is vaag genoeg om er geen ruzie over te krijgen. Iedereen kan er zijn eigen verhaal in kwijt.”

Ook binnen het nieuwe gemeentebestuur, dat bestaat uit VVD, CDA, D66, AOV en de combinatie GroenLinks/Progressief Schiedam, is volgens Reuderink tenminste één partij die denkt ‘het zal mij worst wezen’.  “En het zal ook zo’n vaart niet lopen, want het is er niet, maar de rest wordt er zo blij van. ”

 

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

1 reactie op “‘GEWONE SCHIEDAMMER DE DUPE VAN MILIEUHOBBY’S’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *