Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVECHT OM ONDERHOUDSCONTRACT PARKEERAUTOMATEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het nieuwe onderhoudscontract voor de parkeerautomaten in Schiedam is via een kort geding aangevochten. Bij die juridische strijd heeft de gemeente bakzeil gehaald. De gunning bleek een grote chaos.

In 2019 is de aanbesteding voor een nieuw onderhoudscontract voor de parkeerautomaten gestart. Na de voorlopige gunning van de onderhoudsovereenkomst maakte een concurrerende gegadigde bezwaar met als motivatie dat de geselecteerde partij niet voldoende rechten zou hebben om de fabrikant van de apparatuur op de Nederlandse markt te vertegenwoordigen en daardoor het werk niet zou kunnen uitvoeren. Na onderzoek beoordeelde de gemeente dit bezwaar als gegrond en gunde de bezwaarmaker alsnog de klus. Tegen dat besluit spande de andere gegadigde een kort geding aan. De rechter oordeelde in dit geding in het voordeel van de eisende partij.

Het gemeentebestuur dacht vorig jaar nog 64.000 euro per jaar te kunnen besparen op het onderhoud van de parkeerautomaten wanneer het onderhoud in handen zou komen van de firma Scheidt & Bachmann uit Zoetermeer.De voorgaande 5 jaar was het onderhoud van de automaten in handen van Schmit Parkeersystemen B.V. Het bedrijf plaatste eind 2014 automaten die eerder in gebruik waren in Amsterdam.

In totaal nam de gemeente Schiedam 130 parkeerautomaten van de gemeente Amsterdam over. De Amsterdamse apparaten, van het type Cale CWT 2120, zijn ook geschikt voor pinpassen en creditcards. Schiedam beschikte daarvoor over parkeerautomaten die alleen de chipknip als betaalmiddel accepteerden. Er is voor de tweedehands Amsterdammers gekozen uit kostenbesparing. De automaten zijn destijds via een EU-aanbesteding aangeschaft.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *