Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVANGENISSTRAF OP NIET GEBRUIK ECO-BEKERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er zijn goede alternatieve voor wegwerpplastic, vindt de gemeente Schiedam aan de vooravond van het verbod op het gebruik van plastic bekers, borden, bestek en bakjes tijdens evenementen. In een toelichting op de wijziging in de APV somt men op: CO2-neutrale koffiebekers, papieren of bamboe rietjes en roerstokjes en zogenaamde ‘eco-bekers’. Dit zijn bekers die bedoeld zijn om te worden hergebruikt en waar tijdens een evenement statiegeld op wordt geheven.

Per 1 januari dreigt voor alle organisatoren van vergunningplichtige evenementen in Schiedam een boete van maximaal 4.150 euro of drie maanden gevangenisstraf wanneer ze wegwerpplastic gebruiken.
Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft vorige week de toezegging gedaan aan de VVD om zich nog eens te buigen over de stafmaat. Mogelijk kan de straf bij een eerste overtreding op een lager niveau worden gerangschikt.

Om zich te kunnen voorbereiden zijn vooruitlopend op de invoering van het verbod ondernemers via de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Horeca Overleg Schiedam (HOS) geïnformeerd. Per evenement verschilt de impact van het verbod en zullen door de gemeente afspraken worden gemaakt met de organisatoren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “GEVANGENISSTRAF OP NIET GEBRUIK ECO-BEKERS SCHIEDAM

 1. Als je een boete krijgt, bijvoorbeeld voor door rood rijden, en je betaalt niet dan moet je uiteindelijk ook de cel in. Dus zo schokkend en opzienbarend is dit allemaal niet hoor!

  1. Er is nog wel iets als proportionaliteit. Het lijkt wel of (de milieuafdeling van) Schiedam het lekker vindt om zwaar te straffen. Nog niet zo lang geleden kon je een boete krijgen van € 155,= voor een foutje bij het aanbieden van huishoudelijk afval. Uiteindelijk heeft de gemeente dit boetebedrag wat verlaagd.

   1. Het gaat om een maximale boete voor vergunningsplichtige evenementen. Dus bijv. een festival zoals het Maasboulevardfestival en je dan dus willens en wetens niet aan de voorwaarden van de vergunning houden.

    Enfin, of de zogenaamde plastic soep hierdoor wordt verminderd, denk het niet. Dat plastic komt uit de rivieren in Azië. Hier wordt alles gewoon in de vuilnisbak gegooid, danwel opgeruimd.

 2. Gemeente Schiedam heeft echt de kolder in de kop gekregen. Eerst word je als ondernemer verplicht gesteld om in wegwerp plastic te schenken bij evenementen en nu dit weer. Helemaal niet duur in aanschaf hoor net zo als het bindend advies, oftewel verplichting, voor beveiliging tijdens bijv de brandersfeesten. Hoe maak je het de kleine ondernemer onmogelijk om zich staande te houden in een gemeente die blijkbaar heel veel doet om de horeca te verbannen.

 3. Geweldig café de herinnering heeft nog wel een paar duizend ongebruikte wegwerp bierglazen over. Deze gewoon weggooien lijkt me ook niet wenselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *