Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVANGENISSTRAF DREIGT NU OOK OP PLASTIC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse stadsbestuur gaat werk maken van een verbod op álle wegwerpplastic bij evenementen en sportkantines. Het verbod moet ingaan vanaf 1 januari 2021. Een ruime raadsmeerderheid heeft daar gisteravond om verzocht.

Volgens de indieners van het verzoek om een verbod (fractie Boers en onder meer Beter voor Vlaardingen) is (wegwerp)plastic schadelijk voor het milieu en leidt het onder meer tot plastic soep in oceanen en tot sterfte onder (zee)dieren. Bij evenementen, bedrijfs- en sportkantines, wordt nog veel gebruik gemaakt van plastic bekers, serviesgoed en ander plastic wegwerpmateriaal. Veel van dit afval wordt niet hergebruikt maar verbrand.

De fractie van het CDA ziet de ijver waarmee voor het verbod wordt gepleit hoofdschuddend aan. Corné Venema (CDA): “Wij vinden dat het college betere dingen te doen heeft dan nu over plastic cups na denken. We hebben een herstelplan wat uitgevoerd moet worden. Doe dit onderzoek niet. Ga dingen doen die echt nodig zijn.”

In buurgemeente Schiedam wringt de burgemeester zich inmiddels in allerlei bochten om eenzelfde verbod zo veel mogelijk af te zwakken. In theorie hangt organisatoren van Schiedamse evenementen een boete boven het hoofd van 4.500 euro of drie maande gevangenisstraf bij overtreding van het verbod op wegwerp bestek en bekers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *