Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVAARLIJKE STOFFEN ZIJN RISICO WONINGBOUW BIJ A20 SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het vervoer van gevaarlijke stoffen over de A20 zorgt voor een hoog groepsrisico wanneer achter station Schiedam Centrum woontorens worden gebouwd. De Provincie verlangt van het stadsbestuur dat dit risico wordt meegenomen in het voorstel waarover de gemeenteraad nog moet besluiten. Het risico zou al uitgebreid zijn onderzocht in het bestemmingsplan en via de milieueffectrapportage.

De Provincie heeft ook moeite met het aantal vierkante meters aan kantoren op Schieveste en de komst van detailhandel. Het betreft vooral de combinatie met mogelijk nog meer detailhandel op het station. Hierbij spelen ook de belangen van NS en Prorail. De gemeente heeft aan hen gevraagd een indicatie te geven van de hoeveelheid detailhandel die zij nog nodig denken te hebben voor het station.
Vanuit het Rijk is Schiedam een bijdrage toegezegd van ruim 18 miljoen euro. Hiermee kan Schieveste als woonlocatie geschikt worden gemaakt voor de bouw van 3.000 woningen.

De gemeente wil hoogbouw op Schieveste als ‘barrière’ voor fijnstof en geluid afkomstig van de A20. Op die manier denkt de gemeente de nieuwe woonwijk te kunnen bouwen tussen het station en de rijksweg. De ligging van Schieveste, ten opzichte van de snelweg en het spoor, maken ook dat zorgvuldig moet worden omgegaan met zaken als fijnstof en geluid. In het ontwerp voor het gebied is daarom gekozen voor de bebouwingswand.

Naast dit alles lijkt het ook op voorhand niet haalbaar om te voldoen aan de geluidsnorm van 55 dB bij de toekomstige woontorens, dus wordt ingezet op gevelisolatie en andere maatregelen om de geluidsbelasting in de woningen op Schieveste sterk te verminderen, waardoor slaapverstoring wordt voorkomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “GEVAARLIJKE STOFFEN ZIJN RISICO WONINGBOUW BIJ A20 SCHIEDAM

 1. Als men nu al weet dat dit project niet aan de wettelijke normen kan voldoen zonder “mega” investeringen denk dan nog eens na of dit project wel opgestart moet worden in de huidige vorm.

  Deze “mega” investeringen moeten terugverdiend worden aan de verkoop van deze huizen. Vraag mij af voor hoeveel Schiedammers daar dan een mogelijkheid komt om aan een woning te komen.

  Als deze woningen aan de rivier zouden liggen dan had je een goed verkoop argument. Maar een woning uitkijkend op een drukke rijksweg, wie ziet daar nu op te wachten

 2. Dit wordt gewoon een wijk voor arme studenten, arme arbeidsmigranten, arme statushouders, vluchtelingen etc. Hebben we daar al niet genoeg wijken van? Oost, West, Groenoord, Nieuwland.
  Dit is niet goed voor Schiedam, dit is alleen goed voor de projectontwikkelaars.

 3. Je moet hier natuurlijk nooit gaan bouwen. Fijnstof of geluid houdt je nooit tegen door een muurtje te bouwen of extra isolatie aan te brengen, zolang je nog geen raam open kunt zetten. En niet straks komen met woningbouw op Thurlede en Spieringshoek. Schiedam moet er zich maar bij neerleggen dat het na het Harga park, is volgebouwd.

  1. Och, we kunnen het Beatrixpark, Julianapark, Sterrenbos en het Stadserf nog vol bouwen. Kun je zien hoeveel asielzoekers we dan nog kunnen bergen, want daar zitten we natuurlijk allemaal op te wachten.

 4. Gewoon bouwen, daar en zo hoog mogelijk. Dan de projectontwikkelaar, burgemeester en wethouders er laten wonen. Vangen zij mooi het fijnstof op dat wij anders in zouden ademen. Zo doen ze nog eens iets voor onze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *