Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVAAR STORINGEN PROVENIERSBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tijdens de Brandersfeesten, week- en bijzondere markten moet een (mobiele) post van brandweer en ambulance in het centrum worden ingericht. Dit zou nodig zijn zolang de technische problemen met de Proveniersbrug in Schiedam niet zijn opgelost. Daarop dringt een aantal raadsleden aan bij het stadsbestuur.

De politici krijgen te horen dat  bij grootschalige evenementen altijd de routes voor de hulpdiensten van tevoren worden gepland en gecommuniceerd en zo nodig tijdens het evenement vrijgehouden. Daarnaast wordt bij grootschalige evenementen in overleg met de hulpdiensten bij het evenemententerrein een CoPI-wagen (Commando Plaats Incident) ingericht. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de Brandersfeesten, Koningsdag en het Modular Festival. Dit is bij de week- en bijzondere markten niet nodig. Bij wegwerkzaamheden en afsluitingen van (doorgaande) wegen worden, indien nodig, in overleg met de hulpdiensten extra maatregelen genomen.

Bij een aantal recente storingen aan de Proveniersbrug was de binnenstad deels afgesloten. De brug is een directe hoofd doorgang naar Schiedam-Zuid,  West en Oost. ‘De overige aanvoerroutes, zijn naast langere routes ook routes die eenvoudig door andere incidenten geblokkeerd kunnen zijn, menen de raadsleden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *