Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEUZENPENNING VLAARDINGEN VOOR FREE PRESS UNLIMITED

VLAARDINGEN- De Vlaardingse Geuzenpenning voor 2015 wordt toegekend aan Free Press Unlimited. Deze organisatie ondersteunt lokale mediaprofessionals in veertig ontwikkelingslanden met trainingen, noodhulp, apparatuur en innovatieve technieken. Zodat journalisten en mediaorganisaties met betere verhalen meer mensen kunnen bereiken en raken.

Elke dag opnieuw tonen de resultaten van het werk van Free Press Unlimited het immense belang aan van relevant en betrouwbaar nieuws. Mensen op de vlucht in Darfur weten waar ze naartoe kunnen; corrupte politici in Moldaviƫ weten dat ze worden aangepakt; boeren in Bangladesh weten wat een eerlijke prijs is voor hun producten; kinderen in vijftien landen weten dat de wereld groter is dan hun dorp; jongeren in Burundi kunnen na jaren van oorlog hun stem laten horen via de radio.

De Stichting Geuzenpenning in Vlaardingen reikt de onderscheiding sinds 1987 uit. Ze is opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog. De Geuzenpenning is bedoeld om hedendaagse vrijheidsstrijders en mensenrechten-activisten eer te bewijzen en te steunen.

De Geuzenpenning wordt 13 maart in de Grote Kerk van Vlaardingen uitgereikt.