Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GETROFFEN BEDRIJF VLAARDINGEN MEERMAALS GESLOTEN

Bij  Auto-demontagebedrijf Altijd Raak Penders zijn tijdens diverse controles gestolen goederen aangetroffen en de administratie bleek onvolledig. Eerder werden al twee panden van Penders Vastgoed BV gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.
Bij auto-demontagebedrijf Altijd Raak Penders zijn tijdens diverse controles gestolen goederen aangetroffen en de administratie bleek onvolledig. Eerder werden al twee panden van Penders Vastgoed BV gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

VLAARDINGEN- De politie sluit niet uit dat de brand in het kantoor van autobedrijf Penders in Vlaardingen vannacht is aangestoken. Er loopt inmiddels een onderzoek naar de brand aan de George Stephensonweg.

Twee weken terug brandden twee auto’s uit die voor het pand stonden en nu is het pand zelf getroffen. Omdat brandstichting niet wordt uitgesloten zal nadrukkelijk worden onderzocht of er een verband is tussen beide branden. Onderdeel van het onderzoek is het veiligstellen van sporen en beelden.

Auto-demontagebedrijf Altijd Raak Penders heeft een geschiedenis van verplichte bedrijfssluitingen. Sinds half juli was Penders gesloten vanwege handel in gestolen spullen. En dat was niet de eerste keer: ook afgelopen najaar werd Penders al een half jaar gesloten, omdat er gestolen spullen lagen en de administratie niet in orde was.

Burgemeester Bert Blase had in oktober vorig jaar het bedrijf Penders voor de duur van zes maanden gedeeltelijk gesloten. Na de sluiting heeft de advocaat van de onderneming direct een zaak aangespannen tegen de gemeente. Deze procedure werd gewonnen door de gemeente Vlaardingen. Het bedrijf bleef voor zes maanden gesloten.

In Juli volgde een nieuwe sluiting nadat opnieuw gestolen goederen waren aangetroffen.

Vannacht was er een grote brand in het kantoor van het autobedrijf. De politie zou de hulp van getuigen goed kunnen gebruiken. Bent u getuige geweest of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in dit onderzoek, neemt u dan contact op met de politie eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via ‘M’ Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *