WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GETASERDE MAN OP A20 KOMT UIT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De man die gistermiddag is getaserd op de A20 is een 48-jarige inwoner van Schiedam.

Zondagmiddag stuurde de meldkamer agenten naar Berkel en Rodenrijs waar een grijze auto meerdere aanrijdingen had veroorzaakt en was doorgereden. Dit was het begin van de de man uit Schiedam heeft aangericht. Niet alleen auto’s zijn beschadigd, ook mensen raakten gewond en een slagboom werd vernield.

Rond 16.00 uur begon de zoektocht door de politie naar een grijze auto die in Berkel en Rodenrijs meerdere auto’s had geramd. Getuigen zagen hem op de kruising G.K. Van Hogendorpweg en Schieplein, op de Teldersweg en Gordelpad te Rotterdam en even later op het parkeerterrein van het SFG ziekenhuis, waar hij tegen een bouwconstructie reed en de slagboom vernielde. Er lagen meerdere brokstukken van de auto op de weg. Getuigen hielpen de politie met de vervolgroute van de levensgevaarlijke wegpiraat. In deze roekeloze rit raakten er drie mensen lichtgewond.

Op de A20 konden agenten hem, samen met de Marechaussee, stilzetten. Inmiddels reed de man op twee velgen. Het aanhouden van de man onder invloed was geen gemakkelijke taak. Hij werkte totaal niet mee, schreeuwde en schopte naar agenten en Marechaussee. Het stroomstootwapen is ingezet, maar ook dat deed weinig. Hij bleef zich verzetten en om zich heen trappen. Uiteindelijk is er nog een keer getaserd en kon de politie de man uit Schiedam in de boeien slaan.

Vandaag wordt hij voorgeleid aan de Hulp Officier van Justitie, omdat dat gisteren in verband met zijn toestand niet mogelijk was. Onder invloed van wat de man was en of er nog meer aan de hand was, wordt onderzocht.

Er worden hem meerdere feiten aangerekend. Onder andere poging doodslag, verlaten plaats ongeval en gevaarlijk rijgedrag. Mochten er mensen zijn die ook schade hebben ondervonden aan hun auto of op een andere manier, meld dit dan alsnog. Bel 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *