Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GESTOLEN AUTO MAASSLUIS TERUG NA WILDE ACHTERVOLGING

MAASSLUIS- Een gestolen auto uit Maassluis is van de weggeplukt door de politie in s-Gravendeel inclusief de twee mogelijke dieven uit Maassluis en Schiedam. De verdachten zijn 30 en 32 jaar oud.

Rond 09.00 uur woensdagochtend zagen politiemensen een auto met een snelheid van 187 km/uur op de A29 ter hoogte van Barendrecht rijden, waar 100 is toegestaan. De bestuurder negeerde stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor. Hij nam hierbij meerdere afslagen, onder meer Numansdorp en Oud Beijerland en haalde gevaarlijke capriolen uit met soms snelheden van 200 km/uur. Op de N217 richting ‘s Gravendeel reed de politie met meerdere voertuigen achter hem. Met twee lekke banden, ging de snelheid van de auto weer naar normale proporties.

In ’s Gravendeel konden politiemensen de auto klemrijden. De bijrijder werd direct aangehouden. De bestuurder na een achtervolging te voet. De auto bleek dinsdag gestolen te zijn uit Maassluis. Het tweetal is gearresteerd voor heling. De 30-jarige automobilist voor gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie onderzoekt de rol van het tweetal bij de diefstal van de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *